משחקי בנים

חופשת חג המולד. אנדי עוזב את העיר כדי לבלות עם חבריו הטובים ביותר בווילה יוקרתית בכפר. ימי השהות בחברת גברים היא חוויה יוצאת דופן עבורו. רגעים של מנוחה, חברות והקנטות, אבל גם משחקים – משחקים מצ'ואיסטים, משחקי בנים, שבהם כל אחד בוחן את הגבולות האישיים שלו.
מאז סרט הביכורים שלו "תוכנית ב" (Plan B" ,2009"), מרקו ברגר הפך לאחד היוצרים המובילים בקולנוע הקווירי של בדרום אמריקה. בכל סרטיו הוא חוקר נרטיבים קוווירים, פנטזיות אירוטיות, מיניות ומגדר. "משחקי בנים" ממשיך זאת ביתר שאת ומציג סרט קולנוע פוליטי חתרני, המתאר גבריות בצורתה הרעילה והמסוכנת ביותר.

מוגבל לצפייה מגיל 18 ומעלה בשל ערום, סצנות מין מפורשות ואלימות.

המקום בו פרפרים לא עפים

סרט הביכורים המפתיע של רומן נמק מגיע אלינו מצ'כיה, שלא ממש ידועה בקולנוע הלהט"בקי.
דניאל הוא סטודנט בן תשע-עשרה. עם הוריו הוא לא ממש מסתדר, יש לו מעט חברים והוא שומר מרחק מאנשים אחרים. ככה זה כשאתה צעיר הומו נשי בחברה מאוד שמרנית ומצ'ואיסטית. כשסיום הלימודים מתקרב, דניאל מוצא את עצמו בטיול קמפינג כיתתי בראשותו של המורה הנאה אדם, גבר הומו שנמצא במערכת יחסים סודית עם בן זוגו דיוויד. גם דניאל וגם אדם חיים בבועות משלהם עד שהם מוצאים את עצמם בסכנת חיים כאשר הם נלכדים במערכת מערות עצומה. אבודים בתהום ומנותקים משאר העולם, כשהזמן אוזל ואיתו האוכל, שני גברים מעולמות ורקעים שונים יוצרים קשר בלתי צפוי כאשר הם נלחמים על הישרדותם.

ההקרנות כוללות שיחה עם הבמאי והשחקן הראשי.

בשיתוף המרכז הצ'כי

הפרה ששרה שיר אל העתיד

בכורה ארצית לאחד הסרטים המדוברים מפסטיבל סאנדנס האחרון. עם דימויים חושניים ותעוזה נרטיבית עדינה, "הפרה ששרה שיר לעתיד” מספק לקהל חזון קולנועי עשיר שלוכד את ההומני והבלתי ניתן להסבר באותה מידה.
ססיליה (ליאונור וארלה, "בלייד 2") היא מנתחת קשוחה והורה יחידנית, המסרבת לקבל את זהותה המגדרית של בתה הטרנסית. כשהיא מקבלת שיחה מאביה הקשיש (אלפרדו קסטרו, "מרחוק", "הנסיך") שמאמין כי ראה את אמה של ססיליה (מיה מאסטרו, הסדרות "כנופיית המאיה", "הנגיף" וסרט הגייז "סוף המאה") שמתה זה מכבר, ססיליה חוזרת לחווה המשפחתית ונתקלת בסדרה מדאיגה של תופעות מוזרות בקרב בעלי החיים.
בסרט הביכורים שלה יוצרת הבמאית פרנסיסקה אלגריה סיפור עם רוח רפאים, מלודרמה משפחתית, אגדה סוריאלסטית. היא מהרהרת על המציאות העכשווית, כאשר היא מסרבת לקטלג את יצירתה לז'אנר אחד מסוים. אין ספק שמדובר באחת הקולנועניות המסקרנות של תקופתנו.

סקירת הסרט (ללא ספוילרים)

הקרנות נוספות: סינמטק ירושלים – 3.11 – 18:00
סינמטק ראש פינה, יום חמישי 3.11, 20:30 – השלוחה הצפונית של הפסטיבל

רקס גילדו – הריקוד האחרון

ותיק הבמאים הקווירים בגרמניה, רוזה פון פראונהיים בן ה-79, רוקח בסרטו החדש דוקו-דרמה (שילוב של סרט תיעודי וסצנות מבוימות עם שחקנים) טראגית וקאמפית החושפת את סיפורו של מי שנחשב לאלביס או לקליף ריצ'רד הגרמני – רקס גילדו (Rex Gildo).
מי שהיה אחד הזמרים המצליחים ביותר בגרמניה בשנות ה-60 וה-70, מצא את עצמו מופיע בפסטיבלי פולק וקניונים בשנות ה-80 וה-90 כאשר הקריירה שלו החלה לדעוך. בזמן שהוא המשיך להופיע ולהיות סמל מין, הוא גם המשיך לזייף נישואין מאושרים לבת דודתו, למרות שהוא בעצם היה בן זוגו של סוכנו וניהל שלל רומנים, ביניהם עם הנהג והעוזר האישי שלו.
רוזה פון פראונהיים מספר את סיפור חייו של גילדו, כאשר הוא מציג את הכאב הנורא של חיים בארון, למרות ובגלל ההצלחה הגדולה. הסרט משלב ראיונות עם זמרות ושחקניות שהופיעו עם גילדו והוצגו ע"י צהובונים כבנות זוגו, כמו ורה צ'כובה וקורנליה פרובוס האייקוניות.

בשיתוף מכון גתה

ימים לוהטים

"ימים לוהטים" – סרטו של הבמאי הטורקי אמין אלפר, הוא מותחן סוחף, חכם, פוליטי וגם מאוד הומו-ארוטי (אין סקס או ערום נועז, אבל המתח המיני המכוון בין שני הגיבורים בשמיים).
אמרה (Emre) הוא תובע צעיר מטעם משרד המשפטים הטורקי, הנשלח לעיירה קטנה הסובלת מבצורת קשה ושחיתות פוליטית קשה אף יותר. הוא לא מדמיין לעצמו לאיזה תסבוכת הוא נקלע כאשר הוא מחליט להתחיל לחקור את האינטרסים של ראש העיר, בנו המפוקפק ואנשי העסקים הסובבים אותם.
זהו סרטו הרביעי של אלפר, אחד הבמאים החשובים הפועלים כיום בטורקיה, שיצר מותחן הוליוודי מדויק כמו שדיוויד פינצ'ר היה עושה פעם. במקום קרירות וצבעים כחולים, הסרט ספוג בצבעים צהובים, חומים ואדומים של הכפר נטול המים, חם ומהביל מלחות וזיעה שלא משאירות אוויר לנשימה ויוצרות תחושת מחנק. למלוא החוויה תורמים הצילום מסחרר החושים של כריסטוס קרמאניס, העריכה המדויקת והסוף שמשאיר את הקהל ללא נשימה על פתח תהום.

ראיון עם במאי ועם שחקן ראשי.

הקרנה נוספת: סינמטק חיפה ב-5.11

פינלנדיה

ה-'מוקסים' (muxes) היא קבוצה ייחודית של א.נשים במדינת Oaxaca שבדרום מקסיקו. הם אחת הדוגמאות למגדר שלישי מרחבי העולם, והוכחה לכך שהנורמות המגדריות עשויות להיות נזילות יותר ממה שאנו חושבים.
"פינלנדיה" הוא סרט מרהיב על קהילה שלא רבים מכירים. מרתה היא מעצבת אופנה שהוטלה עליה משימה לחקור את האופנה התוססת של קהילת המוקסים עבור קו בגדים חדש של חברה יוקרתית. היא מתחזה לתיירת סקרנית מספרד, מתיידדת עם ראשות הקהילה ומסתירה את כוונותיה האמיתיות. ככל שהקשרים בין מרתה לחברותיה החדשות הולכים ומתהדקים, כך היא מתחילה לפקפק ביושר המשימה שאליה נשלחה.
בסרטו העלילתי הראשון, הבמאי הוראסיו אלקלה מביא אל המסך הגדול את נופיה המדבריים המרהיבים של דרום מקסיקו ומשלב בסרט אחד גם קולנוע אומנותי הנוגע בפיוט וגם קולנוע מלודרמטי עלילתי סוחף. זוהי יצירה קולנועית מלאת אהבה לקהילת המוקסים.

בשיתוף שגרירות מקסיקו

להיות צ'ארלי

"להיות צ'רלי" היא סדרת רשת קצרה על החיפוש אחר זהות.
צ'רלי, בשנות העשרים המוקדמות לחייהם, עדיין חי עם אמם רוונה (Rowena), שאין לה שליטה על חייה או על כספי המשפחה. שניהם נודדים מעבודה לעבודה ונראה שרק מוזיקת ​​ראפ היא קבועה עבור צ'רלי ומהווה פורקן לרגשות שלהם. צ'רלי עובד ביום כשליח ושם לב יותר ויותר שהציפיות של הסובבים אותם לא תואמות את מה שצ'רלי מרגישים. בנוסף, יש מתח במשפחה. אחותה של רוונה, פאביה, מנסה לגבות חובות שהתעכבו זמן רב וגורמת לתגובת שרשרת. יותר ויותר, צ'רלי מוטרדים מהשאלה "לאן אנחנו שייכים?".
גילוי הזהות הלא-בינארית של צ'ארלי, מזניק לא רק אותם, אלא גם את סביבתם, מחוץ לאזור הנוחות שלהם ומערער אמיתות, שלכאורה, היו בלתי ניתנות להפרכה.

ההקרנה באדיבות ZDF

בשיתוף מכון גתה

שמונה שנים


שימו לב – הסרט לא מוקרן בסינמטק ת"א.


.

"שמונה שנים", הקומדיה הדרמטית מספרד, לוקחת אותנו אל הנופים המרהיבים של האיים הקנריים, ושואלת את השאלה: איך להתגבר על אהבת אמת?
חוסה מחשיב את דיוויד כאיש חייו, אך זה נפרד ממנו, לפתע, לאחר 8 שנים של זוגיות. חוסה רדוף ע"י זכרונות ממערכת היחסים שלהם שמחזירים אותו אל המקום שבו הם נפגשו, ואל העבר שאולי לא היה אידילי כפי שזכר.

מיגל דיוסדאדו וקרלוס מסטנזה נפלאים כחוסה ודיוויד, ובהופעות אורח נהדרות אפשר למצוא את איזבל טורס האגדית מהסדרה "וננו", בתפקידה האחרון לפני שנפטרה מסרטן ואת סרגיו מומו, שגונב את ההצגה כמאפיונר סקסי (מומו מוכר מסדרות ספרדיות בנטפליקס כגון: Elite, Welcome to Eden, The Neighbor).

מוגבל לצפייה מגיל 18 ומעלה.

בשיתוף 

אני בן

בסטיאן, נער טרנס צעיר מצ'ילה, נאלץ להתמודד עם תקופה מאתגרת מאוד בחיים: גיל ההתבגרות. זה הופך להיות קשה עוד יותר כאשר הוא צריך להשקיע את מירב מאמציו כדי לבטא את האינדיבידואליות שלו. בת דודתו, הבמאית לורנה זילרואלו, צילמה אותו מגיל 12 עד 18, וזכתה להיחשף לרגעים האינטימיים, הקשיים והמרגשים ביותר. זהו גם המסע שעוברים הוריו של בסטיאן, שהחליטו לתמוך בבנם למרות הקשיים, ובסופו של דבר הפכו לאקטיביסטים ופעילים בתחום. למרות תמיכה מבית, בסטיאן צריך לחצות מכשולים חברתיים וכלכליים העלולים לסכן את שאיפותיו.
הסיפור של בסטיאן מציג לנו את צ'ילה כמדינה סובלנית כלפי הקהילה הטרנסג'נדרית הודות לדור החדש והליברלי הגדל בה.

לתוך שמי

ארבעה חברים – ניק, ליאו, אנדריי ורף – בוחנים במבט לאחור את ילדותם ונעוריהם. הם חולקים את הזיכרונות והחוויות האישיים שלהם, גם אם אלו לא תמיד תואמים את הנורמות החברתיות. כל אחת מהביוגרפיות המגדריות שלהם שונה, ובכל זאת יש הקבלות וזה עוזר להם להבין אחד את השני ולהרגיש פחות לבד. לנגד המצלמה הם מנהלים שיחות על אהבה, זוגיות, בחירת שם, הטיפול ההורמונלי, החלטות לגבי ניתוחים והתמודדות מול הרשויות בתהליכים השונים. בעולם בינארי למהדרין, ובמיוחד באיטליה, שעדיין מאוד שמרנית, ההחלטה לקבוע את הזהות המגדרית של עצמך היא מעשה חתרני.
"לתוך שמי" מספק לגיבוריו מרחב בטוח לתאר את דרכם האישית לזהותם האמיתית. הסרט הוא תיאור רגיש של המסע שהם נאלצו לעבור, המכשולים שעליהם התגברו כדי ליישם את השינוי החברתי, הפיזי והמשפטי שהם כל כך יחלו לו.

לאחר ההקרנות תתקיים שיחה עם הבמאי והמפיקה.

בשיתוף המכון לתרבות איטלקית