טקס פתיחת הפסטיבל והקרנה "כולנו זרים"

.


21.12, 20:00 –
לפני ההקרנה: טקס חגיגי בהנחיית איילת רובינסון וגל ניסים
הופעה מיוחדת של גלינה פור דה ברה
פרסי הוקרה של הפסטיבל יוענקו לגילה אלמגור ואביגיל שפרבר


21.12, 22:00 – הקרנה נוספת, ללא טקס והופעה.



.

"כולנו זרים" בבימויו של אנדרו היי ("45 שנים", "Weekend") ובכיכובם של אנדרו סקוט, פול מסקל, ג'יימי בל וקלייר פוי, עוסק בתסריטאי צעיר שמפגש עם שכן מסתורי, משנה את מהלך חייו.
הסרט אשר נחשב לאחד הסרטים המסקרנים והמדוברים של עונת הפרסים הקרובה, עם דיבור חזק על מועמדות לפרס האוסקר לסרט הטוב ביותר ולשחקנים הטובים ביותר, יוקרן בבכורה ארצית בפסטיבל הבינלאומי ה-18 לקולנוע גאה.

לילה אחד במגדל הדירות הכמעט ריק בלונדון העכשווית, לאדם (אנדרו סקוט) יש מפגש מקרי עם שכן מסתורי בשם הארי (פול מסקל), אירוע המעורר חיים בשגרת היומיום שלו. כאשר מערכת יחסים מתפתחת ביניהם, אדם נמשך אל זיכרונות העבר ומוצא את עצמו חוזר אל עיירת הפועלים שבה גדל ולבית הילדות בו הוריו התגוררו. להפתעתו, הוריו (קלייר פוי וג'יימי בל) שנפטרו לפני זמן רב, עדיין מתגוררים בבית ונראים בדיוק כפי שנראו לפני 30 שנה.

חזרה גנרלית

מבית ההפקות של וויל פארל מגיעה קומדיה פרועה במיוחד. זוכה פרס הטוני בן פלאט (הפוליטיקאי), מולי גורדון (שבעה בייבי), איו אדבירי (הדוב) קרוליין אהרון (גברת מייזל המופלאה) ואיימי סדריס (מנדלוריין) הם רק חלק מהאנסמבל של הלהיט מפסטיבל סאנדנס 2023 שזכה בפרס חבר השופטים לצוות השחקנים הטוב ביותר.

איימוס ורבקה־דיאן, החברים הכי טובים לחיים, הם גם מורים לדרמה במחנה קיץ מוזנח בצפון מדינת ניו יורק. מנהלת המחנה נכנסת לתרדמת ועל בנה נטול הכשרון מוטלת המשימה לנהל את המקום במטרה אחת: להפסיק את מחנה הקיץ שיש לו יותר הוצאות מאשר הכנסות.
מיטב הכשרונות הצעירים שנשמתם טמונה עמוק בתוך מחזות הזמר של ברודווי וחולמים על קריירה באור הזרקורים לא יודעים שהמקום נמצא בפשיטת רגל וזה כנראה הקיץ האחרון שלהם יחד.

המדריכים האקסצנטריים הקבועים, שהם בעיקר אסופת שחקנים לא ממש מוצלחים מחליטים להרים את הפקת התיאטרון המרשימה ביותר בתולדות ההיסטוריה של המחנה, כי אם המקום נסגר אז שיסגר עם המחזמר הכי פרוע שיכול להיות.

צוות שחקנים קומי מנצח, יצירתיות חסרת גבולות, דמויות מטורפות ושפע סיטואציות אבסורדיות סוחטים מהקהל צחוק מתגלגל. את החזרה הגנרלית הזאת לא תרצו להפסיד.

חתונה פרסית

.



ההקרנה ב- 28.12 תכלול טקס חלוקת פרסים לזוכי הפסטיבל


ליילה היא צעירה ניו יורקית, לסבית, איראנית-אמריקאית, המכילה בתוכה שתי תרבויות של מדינות המסוכסכות זו עם זו. היא שואפת למצוא איזון ולאמץ את השונה והמנוגד בזהויות שלה ולשלב אותם יחדיו. היא מתמודדת מצד אחד עם הדרישות של הוריה השמרניים המנסים לאחוז במסורת ומצד שני היא רוצה לחגוג את החופש הניו יורקי ואת זהותה האישית. היא עושה זאת תוך כדי שהיא מאתגרת באומץ את התוויות שהסביבה שלה ממהרת להצמיד לה. בזמן שמשפחתה מתאחדת בניו יורק לצורך השתלת הלב של אביה, ליילה מנסה להפריד בין חיי המשפחה לחייה האישיים. היא מנסה לשמור כמה שיותר מרחק מאמה הביקורתית, שירין, אבל כאשר סודות מתחילים להיחשף, כך גם ההקבלות המובהקות בין חייה לחיי אמה מתחילות לצוץ.

"חתונה פרסית" הוא קולנוע צבעוני, המשלב הומור ניו יורקי והומור פרסי אתני, קטעי ריקוד תוססים וגם סיפור נשי מצמרר ומורכב על נשים בדורות שונים המחליטות להישאר נאמנות לעצמן ולצאת נגד המוסכמות של המשפחות שלהן והחברה שבה הן גדלו. "חתונה פרסית" חוגג את סיפורן של אותן נשים והוא עושה זאת באופן אינטליגנטי, מרתק וללא התנצלות.

השיבה

אחרי שהצגנו בפסטיבל 2021 את "השבר", סרטה המעולה של הבמאית קתרין קורסיני, היא חוזרת עם דרמה מעניינת נוספת שהשתתפה בתחרות הרשמית בפסטיבל קאן.
חדיג'ה (Khédidja) עובדת אצל משפחה פריזאית עשירה שהציעה לה לטפל בילדים שלהם במהלך חופשת הקיץ באי קורסיקה. היא מביאה איתה את שתי בנותיה המתבגרות ג'סיקה ופארה. זו הזדמנות עבור האם ושתי בנותיה לחזור לאי שעזבו בחופזה 15 שנה קודם לכן בנסיבות טרגיות. בעוד האם מתחבטת בזיכרונותיה, שתי הבנות מתמכרות לכל פיתוי הקיץ: מפגשים בלתי צפויים, חוויות אהבה ראשונה ומסיבות אל תוך הלילה. בין לבין גם צצות שאלות על העבר המשפחתי באי, מה שמוביל את הבנות לגלות שישנם צדדים נוספים לגרסה של אמן אותם היא לא חשפה.

כמו בסרטה הקודם, קורסיני יוצרת מיקרוקוסמוס חברתי של מתחים על רקע גזע, מין ומגדר עם סיפור נשי מעצים ומרגש. "השיבה" הוא דרמה שלא תשאיר את קהל אדיש לכל אורכו.

 

בשיתוף שגרירות צרפת

"נצנצים ואבדון" – סרט נעילה

זקוקים למנה של גליטר מוזיקלי רומנטי ונוצץ? קבלו את הסרט החדש של יוצרי הלהיט הקלאסי "Were the World Mine" ("לו העולם היה שלי", 2008) ו-"שוב שלום" שהוקרן ב TLVfest בשנת 2017. והפעם עם הלהיטים של זוכות פרס הגראמי, האייקוניות הקוויריות והלסביות, להקת "אינדיגו גירלז".
דום (Doom, מילולית "אבדון") הוא מוזיקאי צעיר ושאפתן. גליטר (מילולית "נצנצים", אלכס דיאז) הוא אקרובט וליצן שחולם ללמוד בפריז. השניים מתאהבים במהלך קיץ אחד, עם שיחות נפש בשעות הלילה המאוחרות וכמובן המון שירים וריקודים. מערכת היחסים שלהם עומדת למבחן כאשר האמהות הדומיננטיות של שניהם מנסות להשפיע על התוכניות שלהם להגשים את חלומותיהם. את האמהות מגלמות מינג-נה וון ומיסי פייל הנפלאות.

הסרט צולם במקסיקו סיטי ומשתמש בארכיטקטורה של העיר והנופים המופלאים של סביבתה להשגת יצירתיות ויזואלית פנטסטית עם רומנטיקה מוזיקלית קווירית קיטשית מסחררת חושים. הסרט גם מתהדר בשפע הופעות אורח של כוכבות להט"בקיות נוצצות כמו ליה דלריה, טיג נוטארו, קייט פירסון מהלהקה B-52, מלכת הדראג פפרמינט, כוכבת ברודווי בת' מאלון, ו"אינדיגו גירלז" עצמן, איימי ריי ואמילי סאליירס.

 

מעברים

תומאס הוא קולנוען גרמני, שנמצא במתח רב לקראת סיום צילומי הסרט שלו בפריז. ביום האחרון מתקיימת מסיבת סיום אותה תומאס מתחיל בזרועות בעלו הבריטי מרטין, אבל מסיים בזרועותיה של אגאת, מורה צעירה בבית ספר יסודי. זאת נופלת בקסמו ומה שמתחיל כריקוד פלרטטני, מתפתח ללילה מפתיע מלא תשוקה (ובהמשך אף ליותר). למחרת בבוקר, תומס מספר בפתיחות למרטין שהוא שכב עם אישה, מה שמכניס את הזוג לסחרחורת של רגשות שעתידה לשנות את גורלם.

הקולנוען הניו יורקי הגאה, איירה סאקס ("חיי נישואין", "אהבה היא מוזרה", "השאר את האור דולק"), מביא אל המסך הגדול סרט מלא תשוקה ויפהפה עד כאב. סרט שיש בו רגעי צחוק ועצב על שלישייה בלתי צפויה בעיר האורות פריז. בהשתתפות השחקנים הצעירים הטובים ביותר של תקופתנו: פרנץ רוגובסקי ("חופש מוחלט"), בן וישו ("ענן אטלס", "פדינגטון"), אדל אקסרקופולוס ("כחול זה הצבע החם ביותר"), ארוואן קפואה פאלה ("נער החורף").
מוגבל מגיל 18 ומעלה בשל סצנות מין נועזות.

עשרים אלף מינים של דבורים

סרט הביכורים המופלא של אסטיבליז אורסולה סולגורן השתתף בתחרות הרשמית של פסטיבל ברלין וזיכה את סופיה אוטרו, השחקנית הצעירה בת ה-10, בפרס לתפקיד הראשי הטוב ביותר.

מדובר בדרמה משפחתית פסטורלית, אפילו ניתן להגדיר את האווירה שלה כאימפרסיוניסטית. הסרט צולם בחבל הבאסקים שבצפון ספרד ועוקב אחר חופשת הקיץ של אם ושלושת ילדיה. על רקע סביבה כפרית שמרנית לוסיה בת השמונה אינה יכולה עוד לשמור בבטן את הסוד שלה.

אסטיבליז אורסולה סולגורן, שזהו סרטה הארוך הראשון, יוצרת דרמה שטופת שמש וחשופה באופן רגשי.
היא לוקחת את הקהל למסע קולנועי אינטימי כאשר היא מתארת את עולמן של גיבורות הסרט – הבת, האם, הסבתא והנשים השונות החיות בכפר הבסקי שבו הן הכוח המניע והשולט. הן מגוונות ושונות כמו המינים הרבים שיש לדבורים. סולגורן, שגם כתבה את התסריט, מטפלת בנושא בעדינות ויוצרת תחושה טבעית, לעיתים על סף ההתבוננות. התגלית סופיה אוטרו מספקת כאן הופעה קורעת לב שלא תשאיר עין אחת יבשה בתום הסרט.

בשיתוף שגרירות ספרד

משפחה בהתאמה

תומאס הצלם ואוסקר השחקן מתחזקים מערכת יחסים אוהבת ביחד עם בנם שהגיע אליהם לאומנה. השניים קיוו שהילד ישאר אצלם לנצח, אבל אחרי כמה שנים בנם חוזר לגור עם אמו הביולוגית שעברה שיקום. באותו הזמן, אוסקר מתחיל לעבוד בסדרת טלוויזיה מצליחה ותומאס מוצא את עצמו במשבר קיומי. כאשר הוא נשאר ללא בן אליו הוא מתגעגע ועם בעל שעובד הרחק ממנו, מזל שחבריו וחברותיו הקרובות הם רשת ההצלה שלו.
צוות השחקנים הנפלא כולל את ניקו טורטורלה (הסדרה "המתים המהלכים: העולם מעבר") בתפקיד תומאס, אמילי המפשייר (הסדרה "שיט'ס קריק") היא חברתו הטובה ביותר וחואן פבלו די פייס (הסדרה "Fuller House" והסרט "מאמא מיה!") הוא בן זוגו אוסקר. עוד משתתפים: קארל קלמונס-הופקינס (הסדרה "Hacks"), ג'ייק צ'וי (הסדרה "חד הוריים"), והת'ר מטראצו (סרטים "ברוכים הבאים לבית הבובות", "יומני הנסיכה").
"משפחה בהתאמה" הוא סרט מקסים וחינני, עם דרמה מרגשת שלא תשאיר אתכם אדישים.

 

זמן לאהוב

1947, חוף ים בנורמנדי. מדלן, מלצרית ואם יחידנית, פוגשת את פרנסואה, סטודנט עשיר ומטופח. שני הצעירים, המסתירים סודות אפלים בעברם, מוצאים אחד את השנייה. שניהם רק רוצים להשאיר את העבר מאחור, אבל אי אפשר לברוח מעצמך או מהתשוקות והאהבות שלך.
קייברה, אחת מבמאיות הקולנוע המובילות בצרפת, מספקת לקהל הצופים דרמה תקופתית על מערכת יחסים שנוצרת בשל בושה, כאב ובריחה וממשיכה לתוך סיפור אהבה מומצא. זהו גם סרט על מערכת יחסים בין אם לבנה, המזכיר לה באופן תמידי את העבר אותו היא רוצה לשכוח.
"זמן לאהוב" הוא סרט על משפחה אלטרנטיבית, משפחה מבחירה, אנשים בודדים השונים אחד מהשני, שמוצאים אחד את השנייה בתקופה מורכבת של אחרי מלחמת העולם השנייה.

הסרט מבוסס חלקית על הסיפור המשפחתי של הבמאית.

 

בשיתוף שגרירות צרפת