משק בית למתחילים

.


הזוכה בפרס סרט הקולנוע הטוב ביותר – פסטיבל הקולנוע הגאה 2023


.

הבמאי גורן סטולבסקי ("לא תהיי לבד") זכה בפרס ציון לשבח אצלנו בפסטיבל בשנת 2018 על סרטו הקצר “האם תסתכלי עליה” המעולה. כעת הוא מביא אל המסך יצירה אוניברסלית מרגשת ויוצאת דופן על אמהות ומשפחה.

דיטה (אנמריה מרינקה, הזכורה מהתפקיד הראשי המעולה ב"4 חודשים, 3 שבועות ויומיים") מעולם לא רצתה להיות אמא, אבל נסיבות החיים מאלצות אותה לגדל את שתי בנותיה של בת זוגה: מיה, הילדה הצעירה בחבורה, שהצרות רודפות אחריה ו-ונסה, בת טיפש עשרה מרדנית. כדי להשאיר אצלה את שתי הבנות, דיטה חייבת להתחתן עם שותפה ההומו לדירה ולהיעזר בבן זוגו הצועני הצעיר שמצא בבית הלא יציב שלהם מפלט מהשכונה בה גדל.
עכשיו האנשים הכל כך שונים יצטרכו ללמוד להיות משפחה.
הסרט צולם בסגנון סינמה וריטה, והצפייה בו מרגישה אמיתית לחלוטין, עם אווירה אינטנסיבית דחוסה שמספרת את הסיפור לא פחות מהעלילה העוצמתית.

הנציג של צפון מקדוניה לאוסקר 2024

 

כל צבעי העולם הם בין שחור ללבן

במבינו (Bambino) הוא רווק מאושר החי בלאגוס, ניגריה. הוא עובד כנהג משלוחים ויש לו משכורת קבועה, גם אם הקידום שהובטח לו לפני זמן רב מעוכב. בשכונה הוא נחשב לאדם מוערך שעוזר כלכלית כמיטב יכולתו ונדיב כשאנשים מאחרים להחזיר לו חובות. יש לו מערכת יחסים עם שכנתו איפיינוה (Ifeyinwa) אך הוא לא ממש נלהב למסד אותה. כאשר במבינו פוגש את באווה (Bawa) הכריזמטי, השניים מתיידדים במהירות. במבינו מסייע לבאווה כמודל עבור תחרות צילום שהוא לוקח בה חלק וככול שתדירות הפגישות הולכת וגוברת כך גם מערכת היחסים בין השניים הופכת ליותר אינטימית.

הבמאי, התסריטאי והמפיק באבאטונדה אפלואו מביא אל המסך סיפור אהבה מאופק, תמים ורך בין שני גברים, בסרט על מציאת אהבה היכן שאתה הכי פחות מצפה לה.
מדובר ביצירה אמיצה במיוחד כי בניגריה יחסי מין הומוסקסואלים נחשבים לטאבו ועבירה פלילית, כאשר בדרום ניגריה מדובר בעונש של עד 14 שנות מאסר ובצפון ניגריה המוסלמית העונש הוא סקילה פומבית.

מקום משלנו

לילה ורושני הן שתי נשים טרנסג'נדריות המחפשות בית חדש לאחר שנאלצו לפנות את הדירה הקודמת שהן שכרו. עד מהרה הן עתידות לגלות שזהו עוד חלק מהמסע המתמשך שלהן להכרה בתוך חברה שרוצה להרחיק אותן אל השוליים ולא לתת להן הזדמנות להיות חלק מהחיים "הנורמטיבים" בדירה מכובדת. ככל שהחיפוש אחר בית חדש נמשך, חברויות חדשות פורחות ועזרה מגיעה ממקומות לא צפויים.

"מקום משלנו" הוא פרויקט קולנועי מיוחד מלא חמלה ואהבה שנוצר על ידי הקולקטיב החברתי\קולנועי "אקטרה". הסרט מתאר את המציאות הלא פשוטה של נשים טרנסג'נדריות בהודו, אבל לעומת סרטים אחרים בנושא, התוצאה מלאה אופטימיות ומשדרת תקווה.

עלינו אבל לא עלינו

העלילה הצנועה והלכאורה מאוד פשוטה של הסרט "עלינו אבל לא עלינו" היא מטעה: עד כמה שיחה במהלך ארוחת צהריים, בין פרופסור לספרות לתלמידו לשעבר, המתקיימת בזמן אמת במשך 80 וכמה דקות במסעדה שקטה במנילה, יכולה להיות מסעירה? אז מסתבר שסרט המתח הטוב ביותר של השנה מתרחש בלוקיישן אחד, מתמקד בשני שחקנים בלבד ועם אפס מרדפים, פיצוצים ופעלולים.

התכוננו למשחק חתול ועכבר הכתוב בצורה מבריקה ומיומנת בסרט שחוקר את מערכת היחסים בין אריק, מרצה לספרות באוניברסיטה, לחניכו השאפתן לאנס (Lancelot) בן ה-20. במהלך הארוחה יחשפו משחקי כוחות, סודות אפלים, פצעים עמוקים וגם עוצמות רגשיות בלתי צפויות. זהו סרט החוקר בצורה מפתיעה ומבריקה מעמדות חברתיים ופערי דורות. "עלינו אבל לא עלינו" משאיר את הקהל במתח לכל אורכו ויגרום לו לשוחח על הסרט זמן רב אחרי הצפייה בו.

 

הנסיך

אירוטיקה בוטנית. בסרטו העלילתי הראשון, הבמאי התיעודי פייר קרטון לוקח אותנו למסע בחייו של בחור צעיר שמגיע ללמוד בבית ספר לגינון. וכפי שהגיבור מלא תשוקה ללמידה ולעבודה, כך הוא גם מלא תשוקה לגברים המבוגרים העוסקים בחקלאות באזור הכפרי, ואף הופך להיות חלק משלישייה עם שניים מהחקלאים אצלם הוא עובד.

"הנסיך" הוא יצירה קולנועית שקטה שבה הטבע וגופים גבריים מתאחדים באופן אורגני באווירה הטהורה. בוטניקה ומיניות פורחות בסרט מפתיע ויוצא דופן זה, בעל הדימויים שקשה לשכוח.
הסרט מלווה ב- Voice Over של שחקני הקולנוע הצרפתיים הוותיקים: גרגורי גדבואה, מתיו אמלריק ופרנסואז לברון.

בשיתוף שגרירות צרפת

טווס

מיונג היא אייקון אופנה ואחת רקדניות ה- voguing הטובות ביותר בסיאול. היא משתתפת בתחרות ריקוד בתקווה שאם היא תזכה, הזכייה תכסה את עלויות הניתוח שלה להתאמה מגדרית. כאשר היא מפסידה, היא מחליטה לחזור אל הכפר ולהשתתף בהלווית אביה שהתנכר לה לאורך שנים רבות. כדי לקבל את חלקה בירושה היא חייבת לבצע טקס ריקוד מסורתי באנדרטה לזכר אביה שהיה מורה ריקוד טקסי אהוב. מיונג יוצאת למסע שהיא לא תכננה, בחזרה לשורשים הכפריים שלה ואל האמונה הבודהיסטית ממנה התרחקה, בהתרסה מול התנגדות תושבי הכפר. היא נשארת נאמנה לעצמה גם כאשר היא משילה חלק מהשריון שלה, בדרכה המפותלת והמרגשת להארה עצמית ולמציאת הקול הייחודי שלה כרקדנית.

"טווס" הוא סרט הביכורים המעולה של של הבמאי\תסריטאי סונג בין ביון שזכה בפרס הסרט הבינלאומי הקצר הטוב ביותר "ידיים וכנפיים" ב-TLVfest בשנת 2019. עם הנופים המרהיבים של קוריאה, סצנות ריקוד מסחררות, עלילה מרגשת ודמות ראשית בלתי נשכחת, מדובר באחד הסרטים היפים ביותר של השנה החולפת, עם סוף מרומם רוח.

 


הקרנת הסרט בשיתוף פעולה עם העמותה "פרויקט גילה" וחלק מההכנסות הינן תרומה לעמותה.

על העמותה

עמותת פרויקט גילה להעצמה טרנסית (ע"ר טרנסג'נדרים למען צדק חברתי) הוקמה בשנת 2010 על ידי קבוצת אקטיביסטיות שפעלו יחד בפריפריה הכלכלית-חברתית-גיאוגרפית. העמותה נקראת על שם גילה גולדשטיין ז"ל, שחקנית, אמנית, עובדת מין ומהפעילות הראשונות של הקהילה הטרנסית בישראל.
העמותה לוקחת חלק בעיצוב ושינוי מדיניות, הנגשת ידע, והעברת הכשרות. ב-2022 הקימה את המרכז הטרנסי, המרכז הקהילתי-שירותי הראשון בישראל לקהילה הטרנסית. מטרות העמותה הן קידום שוויון זכויות עבור הקהילה והעצמה אישית וקהילתית, מתוך אמונה עמוקה שחופש וגיוון מגדרי הופכים כל חברה לטובה יותר לכולם.

עד סוף הלילה

לני, המרצה מאסר על סוחר בסמים, משוחררת מבית הכלא על ידי המשטרה כדי לעזור לרוברט, בלש סמוי, לרכוש את אמונו של ויקטור, ראש המאפיה המקומי. לני ורוברט עוברים לגור יחדיו כזוג ומתחילים להגיע לשיעורי ריקוד שבהם משתתפים גם ויקטור ובת זוגו. לני היא טרנסג'נדרית שהחלה את תהליך ההתאמה המגדרית בזמן המאסר ואילו רוברט היה בעבר בן זוגה והוא גם זה שהכניס אותה לכלא. לני מקווה להצליח במשימתה ולעזוב את גרמניה ואילו רוברט רק רוצה לבצע את עבודתו. רגשות מהעבר עתידים לצוץ ולסכן את חייהם של הזוג המזויף.
הבמאי הוכהויזלר מייצר עם צמד השחקנים המעולה שלו דיוקן של זוג הלכוד בלולאה שאם הם לא יפרצו אותה היא עלולה לחנוק אותם.
"עד סוף הלילה" מתכתב עם סרטי הפילם נואר והעוקץ. התסריט השנון של פלוריאן פלומאייר מפתיע עם תמרונים עלילתיים מתעתעים. הסרט היה מועמד לפרס המרכזי בפסטיבל ברלין וזיכה בצדק רב את הכוכבת שלו, השחקנית הטרנסג'נדדרית תיאה ארליך, בפרס המשחק הטוב ביותר בתפקיד משנה.

 

ערפל כסוף + פאנל

לפני הקרנת הסרט יתקיים פאנל "האהבה הלסבית הראשונה שלי" בהנחיית רעות נגר עם הסופרת והמאיירת תמי בצלאלי ועם השחקנית\מוסיקאית\אקטיביסטית, סמירה סרייה.


.
דרמה עוצרת נשימה של הבמאית\תסריטאית סשה פולק, שהוקרנה בבכורה עולמית בפסטיבל ברלין.

פרנקי בת ה-23 נפצעה קשה בילדותה משריפה והדבר הטביע את חותמו לא רק על גופה. כבר 15 שנה היא מנסה להביא את האחראים לדין. כיום היא עובדת כאחות בבית החולים שבו ניצלו חייה, ומוצאת את המילים הנכונות לכל מטופל ומטופלת, כולל פלורנס בעלת מצבי הרוח. השתיים מתאהבות, ופרנקי בורחת ממשפחת מעמד הפועלים השתלטנית והלהט"בופובית שלה כדי למצוא מקום בטוח אצל פלורנס ומשפחתה. אבל העבר לא ייתן לה מנוח.

"ערפל כסוף" הוא שיתוף הפעולה השני בין הבמאית סשה פולק לשחקנית ויקי נייט. התסריט מבוסס על זיכרונות מאירועים אמיתיים מחייה של נייט. המצלמה החושנית של הצלם טיבור דינגלסטאד יוצרת תחושת מיידיות ריאליסטית גולמית אך גם פיוטיות ועדינות. הפסקול המקורי של יוריס אונק ואלה ואן דר וודה משלים את האווירה ואת תחושת הדרמה של הסרט החזק הזה.